ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

БСП ще преговаря с ПП за съставяне на правителство

Корнелия Нинова

Получихме мандат да водим преговори за съставяне на правителство в рамките на този парламент, ако първата политическа сила – "Продължаваме промяната", ни поканят. Да не участваме в правителство, в което участват ГЕРБ и ДПС и да не подкрепяме мандат на ГЕРБ или ДПС, ако им бъде връчен. Това заяви пред журналисти лидерът на левицата Корнелия Нинова след над шестчасовото заседание на Националния съмет на БДП, което се проведе днес.

„Националният съвет ни даде рамка, в която да водим разговорите с четири краткосрочни задачи. Първата – подкрепа на актуализацията на бюджета. Втората – подкрепяне на законите за Плана за възстановяване и устойчивост. Трета  – реформите, които са необходими, за да влезе реално Планът в действие. Четвърто – подготовка на бюджета за 2023 г., за да можем да подготвим страната и хората за трудните есенни и зимни месеци, които ни чакат“, посочи тя.

За БСП са важни и дългосрочни политики в съответните области: социална политика, здравеопазване, образование, култура, наука, спорт и икономика. „Изрично записахме да продължим битката за съдебна реформа, за промяна на модела на ГЕРБ“, добави Нинова.

Тя посочи още, че позицията на левицата относно „Газпром“ не се е променила и все още смятат, че прекъсването на доставките е било грешка.

По темата за червените линии Нинова не назова пряко дали са готови за диалог с "Има такъв народ".

Националният съвет на БСП е дал висока оценка на работа на министрите на левицата в състава на кабинета „Петков“.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст