Президентът няма да разговаря с ПП и БСП за нов кабинет

Президенство Румен Радев

Президентът Румен Радев обяви, че с днешната му среща с представители на "Възраждане" цикълът консултации за съставяне на кабинет в рамките на 47-ия кабинет е приключил. Предстои връчване на мандат на първата политическа сила ("Продължаваме промяната"). Това означава, че държавният глава няма да проведе консултации с "Продължаваме промяната" и БСП. От двете партии вчера не се отзоваха в определените от президентството часове за разговори с мотива, че в парламента се обсъжда и гласува актуализацията на бюджета.

Радев задвижи предвидената по конституция процедура за провеждане на консултации в понеделник (27 юни), веднага след като премиерът Кирил Петков подаде оставката на кабинета си, свален миналата седмица от парламента с вот на недоверие. В понеделник президентът проведе срещи с ГЕРБ и ДПС, а във вторник – с "Има Такъв народ", "Демократична България" и "Възраждане".

Междувременно днес от ПП обявиха, че и те започват консултации в опит да се сформира ново правителство в рамките на този парламент. Те ще разговорят с ДБ, БСП и независими депутати.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *