ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Рано е да се говори за новото правителство

Парламент комисия по бюджет и финанси обсъждане за еврото Асен Василев

Твърде рано е да се говори за персонален състав на ново правителство, заяви вицепремиерът в оставка и съпредседател на "Продължаваме промяната" Асен Василев преди заседанието на бюджетната комисия на парламента, на което се гласува на второ четене актуализацията на бюджета за 2022 г.. След него коалиционните партньори от ПП, БСП и "Демократична България" ще обсъдят възможностите за съставяне на нов кабинет.

Според Василев първо трябва да се уточнят позициите с партиите, с които евентуално биха работили "Продължаваме промяната".

"Ако не се съберат 121 депутата, които искат да подкрепят позицията, която ние сме взели срещу – нека да го наречем най-общо – мафията, няма въобще много смисъл да се водят разговори за кабинет и всичко останало", допълни той.

От страна на "Продължаваме промяната" в преговорите ще участват Андрей Гюров, Никола Минчев, Кирил Петков и Асен Василев.

По-рано вицепремиерът Василев обясни, че е нормално преди да отидат при държавния глава да стиковат позиции в рамките на коалицията с "Демократична България" и БСП.

Коментарът бе направен, след като по-рано днес президентът Румен Радев обяви край на консултациите и сега предстои да връчи мандата на най-голямата от парламентарните сили – "Продължаваме промяната".

След като вчера оставката на кабинета "Петков" бе депозирана в Народното събрание, президентството публикува график с консултации, според който в понеделник представители на "Продължаваме промяната" трябваше да се срещнат с Радев. Но ПП обявиха, че няма да могат да отидат заради заседание на бюджетната комисия.

Василев коментира днес и въпроса с гласуваните повече разходи в актуализацията на бюджета.

"Според депутатите, които гласуваха допълнителните разходи, те смятат, че има и допълнителни приходи, които биха се появили. Министерството на финансите не споделя тази оценка, но в крайна сметка парламентът решава", каза Василев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст