ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

„Бии Смарт Текнолоджис“ събира капитал на пазара ВЕАМ

пазари

В „Българска фондова борса“ е постъпило заявление за допускане до търговия на пазара за растеж на малки и средни предприятия BEAM от „Бии Смарт Текнолоджис“ АД /Bee Smart Technologies/, съобщиха от борсовия оператор.
Постъпилият документ е с цел първично публично предлагане от страна на емитента на емисия до 43 636 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции, всяка с номинална стойност 1 лв. и емисионна стойност 27.50 лева.
Съветници по листването на емисията са инвестиционния посредник „Първа финансова брокерска къща“ ЕООД и Адвокатско дружество „Токушев и съдружници“.
Съветник по емисията за първите две години след първоначалното допускане е Адвокатско дружество „Димитрова и Стайкова“.

Bee Smart Technologies e IoT компания, която прилага устойчиви практики в пчеларството и помага на пчеларите да се грижат по-добре за своите пчели. Сензорната й система измерва влажността и температурата и прави акустичен анализ на звука в кошера. Това са важни показатели, които дават информация на собствениците на кошери за състоянието на пчелното семейство. По този начин пчеларят може да следи дистанционно здравето и силата на колонията си и да получава сигнал, когато е налице проблем с пчелите му и е необходима неговата намеса.
Компанията прави първите си стъпки в Сан Франциско през 2013 година, а от началото на 2015 г. оперира изцяло в България. Тя е специализирана в производство на уреди и апарати за измерване, изпитване и навигация, управление и обслужване на компютърни средства и системи, консултантска дейност по информационни технологии, научноизследователска и развойна дейност в областта на биотехнологиите, производство на електронни елементи. Централният офис на стартиращата компания за устойчиви практики в пчеларството е в София, а началният внесен капитал е в размер на 363 750 лева. "Бии Смарт Текнолоджис" развива технологичния бранд Pollenity.  Сензорните устройства на фирмата са изцяло разработени в България и се използват от клиенти и пчелари на пет континента.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст