ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Йорданов и Балабанов ми забраняваха да критикувам енергийния министър

Парламент Иван Хиновски

Напуснах ИТН, защото стигнах до състояние на безсилие, нещо да се мръдне в отрасъла "Енергетика". За шест месеца България можеше да направи много неща и за стандарта на българина, и за индустрията, и за модерната енергетика. За тези шест месеца не можем да посочим един положителен резултат. Това заяви пред БТВ енергийният експерт Иван Хиновски, който напусна "Има такъв народ".

Хиновски заяви, че Александър Николов е станал министър на енергетиката, защото е бил посочен.

"Недей да критикуваш Николов'', ми казваха Тошко Йорданов и Станислав Балабанов, добави енергийният експерт.

Вчера Иван Хиновски обяви, че напуска партия "Има такъв народ". Той е бил депутат в предишното Народно събрание, а сега е енергиен експерт на партията, отговорен за политиката им в този ресор.

В съобщение той казва, че не одобрява политиката на партията през последните месеци в областта на енергетиката и лансирането на случайни лица на отговорни позиции.

„Нищо от това, което обещахме на избирателите си не беше изпълнено, нито бяха направени опити за това“, допълва той.

„Предстои обсъждане на енергийната политика на България на Евроатлантическа конференция, на която като експерт трябва да споделя постигнатото от правителството“, пояснява експертът.

„Независимо от моето намерение ще продължа да работя за реформите в българската енергетика, повишаване на енергийната сигурност на страната ни и преодоляването на енергийната бедност“, казва Хиновски.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст