ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Гюров: Ще обсъдим други имена за кандидат-премиер

Парламент Кандидати за управители на БНБ Андрей Гюров

Предстои от "Продължаваме Промяната" да обсъдят на Национален съвет други имена, различни от това на министър-председателя в оставка Кирил Петков, за възможна кандидатура за премиерския пост при връчването на проучвателния мандат от президента Румен Радев. Това обяви пред NOVA Андрей Гюров, председател на парламентарната група на ПП. По думите му в партията има много подготвени хора за позицията. На въпрос дали се обсъжда кандидатурата на бившия председател на парламента Никола Минчев, Гюров отговори, че той със сигурност е изключително подготвен и е фигура, която се ползва с уважение в Народното събрание. 

Председателят на ПГ на ПП коментира и закритото заседание на Народното събрание снощи, където беше обсъждан казусът с изгонването на 70 руски дипломати. И уточни, че в докладите на ДАНС има конкретна информация за хора, които са работили против българския интерес и са били заплаха за националната ни сигурност. "Твърдението, че президентството не е било информирано, не отговаря на истината", категоричен е Гюров. На Консултативния съвет за национална сигурност са присъствали двама представители на институцията, посочи той.

На въпрос дали посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова ще бъде изгонена, депутатът от ПП отговори, че това е в компетенциите на външното министерство, но подчерта, че Митрофанова не владее дипломатическия език, нито управлението на дипломатическите отношения между двете страни.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст