ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Нинова: Разговорът с Петков не променя позицията на БСП

Парламент Корнелия Нинова

Разговорът ни с Кирил Петков не променя позицията на БСП. Това заяви лидерът на левицата Корнелия Нинова. Премиерът в оставка Кирил Петков и Нинова проведоха непланирана среща в стаята на парламентарната група на "БСП за България" в Народното събрание. Срещата била по настояване на Петков. Дотук се стигна, след като преди ден лидерът на социалистите обяви, че БСП спира преговорите с ПП за съставяне на ново правителство заради изгонването на 70 руски дипломати.

"Премиерът ни запозна с целия процес по взимане на решение за руските дипломати. Но това не променя позицията ни. Ще се върнем на масата за преговори, когато от "Продължаваме промяната" предложат друг кандидат за премиер", каза Нинова. И допълни, че днес от ПП ще съберат своя изпълнителен съвет и ще вземат решение сами, но не уточни дали Петков се е съгласил с условието на левицата.

Председателят на БСП отново повтори, че от партията ѝ са разбрали за изгонените дипломати от медиите и решението не е обсъждано от колективните органи на управляващата коалиция.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст