Изключително важно е заложените промени да се случат

Президентство Връчване на мандат на ПП Асен Василев

Първо трябва да намерим политическа подкрепа за програмата на този кабинет, след което ще говорим за персоналния състав. Изключително важно е нещата, които са заложени в тази програма за тези шест месеца, да се случат точно в тези шест месеца. Това заяви номинираният за министър-председател от „Продължаваме промяната“ Асен Василев веднага, след като получи мандат за съставяне на правителство от президента.

„Държим на 121 представители в пленарна зала, които да застанат много ясно срещу крупните бизнес интереси, които са виновни за свалянето на правителството“, подчерта той.

Веднага след тези думи Асен Василев си тръгна.

Малко по-рано днес президентът на България Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател от "Продължаваме промяната" Асен Василев.

"За мен това е една огромна отговорност. В тези кризи е изключително важно да имаме кабинет, изключително важно е също така този кабинет да работи в интерес на гражданите, а не в интерес на статуквото и той наистина да отстоява националния интерес на България и независимостта на нашата държава", каза Василев пред държавния глава. 

Срокът за съставяне на нов кабинет е седем дни.

Полицейски кордон беше поставен пред входа на президентството, тъй като там се провеждаше протест срещу правителството.

Осигурен беше коридор, през който влязоха представителите на "Продължаваме промяната", за да получат мандат за съставяне на правителство. Протестиращите демонстрират срещу съставяне на втори кабинет на ПП с премиер Асен Василев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *