ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

БНБ обявява конкурси за проекти на шест възпоменателни монети

Опашка пред БНБ

Българската народна банка обявява анонимни конкурси за изработване на художествени проекти на шест възпоменателни монети, съобщава централната банка.

 Конкурсите са за:

– сребърна възпоменателна монета "175 години от рождението на Христо Ботев" от серията "Българско възраждане". Срок за представяне на проектите е до 1 септември.

– сребърна възпоменателна монета "200 години от рождението на Найден Геров" от серията "Българско възраждане". Срокът е 2 септември.

– сребърна възпоменателна монета "100 години от основаването на Българския олимпийски комитет". Крайния срок за участие е 5 септември.

– медна възпоменателна монета "125 години от рождението на Димитър Талев" от серията "Български творци". Срок за представяне на проектите е 26 септември.

– златна възпоменателна монета "100 години Богословски факултет". Проектите трябва да се изработят до 27 септември.

– сребърна възпоменателна монета с нанесено частично позлатяване "Цар Михаил III Шишман" от серията "Средновековни български владетели". Проекти се представят до 28 септември.

Условията и задължителните изисквания за проектите на възпоменателните монети са публикувани на интернет страницата на БНБ – www.bnb.bg.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст