ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

В Първомай ще произвеждаме 3D ендоскопи за роботизирана хирургия

3d eндоскопи

Министерският съвет е приел решение за одобряване на проект на Меморандум за разбирателство между правителството на Република България и „Интуитив Сърджикал България“ ЕООД. Това е станало на днешното му заседание, провело се на 6 юли.

Меморандумът се отнася до изпълнението на приоритетния инвестиционен проект на компанията – по-точно до изграждането на високотехнологична производствена база за 3D ендоскопи за роботизирана хирургия в гр. Първомай, област Пловдив.

Министерският съвет е взел решение и да се създаде междуведомствена работна група за осигуряване на институционална подкрепа при изпълнението на проекта.

Размерът на инвестицията на "Интуитив Сърджикал България“ ЕООД е 84 000 000 лева. Очакваният брой новооткрити работни места, пряко свързани с проекта, е за 107 души.
„Интуитив“ е международен лидер в производството на техника за роботизирана хирургия и ще инвестира в построяването на модерна производствена база, в която ще се произвеждат продукти с висока добавена стойност. Очакванията са, че реализацията на проекта ще има благоприятно социално-икономическо въздействие върху региона и ще допринесе за подобряване на имиджа на страната ни като атрактивен център за осъществяване на значими инвестиционни проекти във високотехнологичните производства.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст