ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Имаме газ само за юли – после нито танкери, нито газ

Парламент Рамадан Аталай

Днешното изслушване на Кирил Петков и енергийният министър Александър Николов в парламента беше закрито само заради една цифра – цифрата за цената на газа, тъй като се води търговска тайна. Това заяви пред БТВ депутатът от ДПС Рамадан Атаналай.

По думите му прекратяването на доставките на руски газ от "Газпром" е станало със заповед на зам.-министъра на енергетиката Пламен Данаилов, а не с официално решение на Министерския съвет.

"Тези доставки на газ не трябваше да бъдат спирани, трябваше да се води дипломация – така, както се прави в останалата част по света", обясни Аталай.

Народният представител алармира, че България ще разполага с газ само за този месец.

"Има газ за юли месец, след това няма танкери, няма газ, защото няма подписани договори. България никога не е била на прага на зимата в момент, в който да липсват 2,1 млрд. куб. м. газ", предупреди той.

Според Аталай в така създалата се ситуация може да се справи само човек, който е диалогичен и който би се осмелил да премахне всички "измислени червени линии".

"Фон дер Лайен говореше за обща газ за цяла Европа, но какво стана – има газ за Германия, има за Италия, а за България…," завърши Рамадан Аталай. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст