ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Холсим” купи румънския производител “Дженерал бетон”

бизнес

Швейцарският гигант в сектора на строителните материали "Холсим" (Holcim) е купил румънския производител на готов за употреба бетон "Дженерал бетон Румъния" (General Beton Romania), съобщава швейцарската агенция за финансова информация А Ве Пе (awp). Не се дават подробности за финансовите условия на сделката.

В най-големия независим производител на готов бетон в страната, който обслужва големите градове в страната, включително столицата Букурещ, има 160 работници, които са разпределени в осем обекта за производство на готов бетон. Очаква се приходите му тази година да бъдат около 45 млн. евро.

С тази сделка "Холсим Румъния" (Holcim Roumanie) вече ще разполага с 27 предприятия за готов за употреба бетон.

Освен производството и продажбата на бетон, "Дженерал бетон Румъния" предлага и логистични и лабораторни услуги. Придобиването е част от плановете на "Холсим" за рентабилен растеж с иновативни строителни решения.

"Холсим България" АД 

е част от световния лидер на пазара на строителни материали и иновативни решения – „Холсим“ Лтд. (Holcim Ltd.) с предприятия в около 70 държави на всички континенти. В България компанията присъства вече над 20 години чрез дъщерните си дружества за производството на цимент в Бели извор, на инертни материали и на бетон. В своята дейност у нас „Холсим“ прилага и разпространява най-добрите световни практики в областта на добива и преработката на суровини, опазването на околната среда и участие в кръговата икономика. В дружествата на „Холсим“ в България работят над 400 човека.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст