ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Радев обсъжда с черногорския си колега двустранното сътрудничество

Румен Радев

Президентът Румен Радев обсъжда с черногорския си колега Мило Джуканович възможностите за задълбочаване на сътрудничеството на двете страни в областта на икономиката, образованието и иновациите.

Официалната визита започна от историческата столица Цетине, където Румен Радев и съпругата му Десислава Радева бяха посрещнати с официална церемония от президентската двойка на Черна гора. След това Радев и Мило Джуканович имаха среща на четири очи, посветена на задълбочаването на двустранното сътрудничество в икономиката, образованието, науката, иновациите и технологиите, партньорството в сферата на сигурността и отбраната, регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа, както и европейската перспектива на Черна гора.

По-късно Радев ще разговаря с държавен глава ще разговаря с председателя на парламента на Черна гора Даниела Джурович, както и с премиера Дритан Aбазович.

В сградата на черногорския парламент Румен Радев ще открие изложба, съвместен проект на държавните архиви на Черна гора и на България. Експозицията представя исторически документи за двустранните отношения от периода 1878-1918 г. Тази година се навършват 125 години от връчването на акредитивните писма на първия български посланик в Черна гора Спас Константинович, с което практически се установяват дипломатически отношения между двете страни.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст