ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Радев обсъжда с черногорския си колега двустранното сътрудничество

Румен Радев

Президентът Румен Радев обсъжда с черногорския си колега Мило Джуканович възможностите за задълбочаване на сътрудничеството на двете страни в областта на икономиката, образованието и иновациите.

Официалната визита започна от историческата столица Цетине, където Румен Радев и съпругата му Десислава Радева бяха посрещнати с официална церемония от президентската двойка на Черна гора. След това Радев и Мило Джуканович имаха среща на четири очи, посветена на задълбочаването на двустранното сътрудничество в икономиката, образованието, науката, иновациите и технологиите, партньорството в сферата на сигурността и отбраната, регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа, както и европейската перспектива на Черна гора.

По-късно Радев ще разговаря с държавен глава ще разговаря с председателя на парламента на Черна гора Даниела Джурович, както и с премиера Дритан Aбазович.

В сградата на черногорския парламент Румен Радев ще открие изложба, съвместен проект на държавните архиви на Черна гора и на България. Експозицията представя исторически документи за двустранните отношения от периода 1878-1918 г. Тази година се навършват 125 години от връчването на акредитивните писма на първия български посланик в Черна гора Спас Константинович, с което практически се установяват дипломатически отношения между двете страни.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст