Емил Димитров: “Капитан Андреево” е отвличане на вниманието

НСОРБ Емил Димитров

"Капитан Андреево" е отвличане на вниманието – един проблем, който преди много години е трябвало да бъде решен, който е решен на 80%, трябва още 20 да се реши. В един момент някой решава да пренареди играчите на границата и затова сега е цялото отвличане на вниманието", заяви пред БНТ Емил Димитров, бивш министър на околната среда в последния кабинет на Бойко Борисов.

Според него би трябвало държавата да упражнява контрол, но навсякъде в Европа фирми упражняват този контрол, а държавата контролира тях.

"Проблемът е, че имаш структура, която работи доста време и дори Европа не е намерила нарушения в тях и изведнъж решаваш да ги пренаредиш. А това, че ние сме граница на ЕС и влизат много стоки – това какъв документ ще издадеш и как ще ги допуснеш в Европа, е важно. В крайна сметка се оказа, че има един пиар – за отвличане на вниманието", отбеляза Емил Димитров.

Той подчерта, че всяко правителство е заложник на митници, граници, данъчна администрация, случили се при предходното. Посочи, че не защитава фирмата, която е била и тази, която евентуално иска да встъпи. Според Емил Димитров работата може да се подобрява, но не на принципа "дайте да махна вас, за да дойда аз".

Емил Димитров каза, че има случаи на камиони, които са пристигали в Лондон, без да са регистрирани там, а са минали през България, като много от тези случаи се разследват.

По думите му за последната година и половина в държавната администрация идват нови хора и уволняват старите и това става от политическите централи. "В крайна сметка качествените хора напускат системата, чувстват се обидени и после не искат да се върнат", каза още Емил Димитров.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *