Ивайло Мирчев: ДБ е със силна заявка за третия мандат

Парламент Ивайло Мирчев

"От "Демократична България" сме направили много силна заявка за третия мандат, БСП има изключително отговорно поведение, но решението е на президента". Това заяви пред БНТ депутатът от ДБ Ивайло Мирчев. Според него следващият парламент ще бъде много по-фрагментиран.

"Правителство с ГЕРБ не, става въпрос за такова в рамките на четворната коалиция. Нашият интерес е сега да отидем на избори и както показва социологията – да имаме 10 депутати повече в парламента, но искаме сега да има правителство, в рамките на тази четворна коалиция. Следващите избори нищо няма да решат, няма да има мнозинство за правителство. Проблемът е, че ще отидем в спирала от избори", посочи депутатът. И уточни, че един от проблемите е, че не при всички партии решенията се взимат в Народното събрание и този процес трябва да се прехвърли в парламента. "В "Има такъв народ" и ГЕРБ решенията не се взимат в парламента. Това, че премиерът Кирил Петков е комуникирал и е търсил подкрепа от депутати на ИТН е най-нормалното нещо", смята Мирчев.

По думите му е необходим оперативен контрол над "Лукойл". "Мярката от 25 стотинки не е достатъчна, това е безспорно. Не може цените на бензиностанциите да бъдат такива. Таван на цената на горивата не е правилно решение, защото някой трябва да даде парите и ако ще излязат от бюджета не е справедливо. Има риск за фалиране на малките бензиностанции, няма към момента решение, Министерският съвет трябва да намери такова. В такава ситуация държавата трябва да защити гражданите си, надяваме се темата да влезе в Народното събрание", подчерта депутатът от ДБ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст