Приходите от продажби на IoT устройства и услуги от “Алтерко” с ръст от 37.1%

пазари

ИТ компанията "Алтерко" АД обяви 37.1%* увеличение на годишна база на приходите от продажби на IoT /Интернет на нещата/ устройства и свързани услуги до 35.9 млн. лв. (18.3 млн. евро**) през първото полугодие по предварителни данни.

Паричните постъпления от търговията с IoT устройства с марката Shelly се увеличaват с 37.5%, възлизайки на 34.2 млн. лева (17.5 млн. евро). В същото време приходите от продажби на устройства за проследяване MyKi нарастват също – с 28.3%, до предпандемичните нива от 1.7 млн. лева (0.9 млн. евро). Всичко това е резултат от възстановяването на пазара на устройства за проследяване след пандемията.
С тези приходи "Алтерко" надхвърля бюджета и прогнозата, както за второто тримесечие на тази година, така и за първото полугодие.

В сравнение с първото тримесечие на 2022 г. темпът на растеж на дружеството се увеличава, в съответствие с очакванията на ръководството за годишен темп на растеж от 43% за тази година.
От „Алтерко“ обявиха, че ще оповести официално консолидираните си финансови отчети за периода между януари и юни в рамките на законоустановените срокове до 29 август.

*Този процент показва само годишния ръст на приходите от IoT бизнеса и не отразява приходите от услуги с добавена стойност в Азия в размер на 2.2 млн. лева (1.1 млн. евро) през първото полугодие на 2021 г. преди продажбата на азиатския телекомуникационен бизнес по-късно през същата.
** Обменен курс евро/български лев към 13 юли 2022 г. – 1 евро = 1,95583 лв.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст