Самоубиец американец скочи от блок в Добрич, уби пешеходец

линейка

Американец скочи от седмия етаж в блок на бул."Русия" в Добрич и падайки върху възрастен мъж, го уби на място. Човекът си вървял заедно със съпругата си към беседката до блока.

Самоубиецът бил транспортиран до многопрофилната болница в Добрич, където също е починал. Изяснено е, че той е страдал от шизофрения, имал и биполярно разстройство. Бил в Добрич заедно с брат си, който е женен за българка. Пристигнали за погребението на майка й.

Мъжът излязъл от банята, прекрачил леглото на майка си и казал на брат си „Ще се видим в ада, след което прескочил парапета на терасата и се хвърлил.

Районна прокуратура – Добрич ръководи досъдебно производство във връзка с инцидента. Назначени са също съдебно – медицински и други експертизи за установяване на причините и обстоятелствата, довели до решението на американския гражданин, до последвалите събития, както и  причините за смъртта на двамата мъже. 

Работата по досъдебното производство продължава под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Добрич. На брифинг, пред представителите на средствата за масово осведомяване, прокурор Даниел Илиев – говорител на структурата разясни, че първоначално разследването е образувано за престъпление по чл. 122, ал. 1 от НК – причиняване на смърт по непредпазливост, но в хода на работата по него ще се изяснява също има ли данни за склоняване към самоубийство.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст