Bee Smart Technologies набра 1.2 млн. лева от пазар beam на БФБ

Пари

Първичното публично предлагане на „Бии Смарт Текнолоджис“ АД (Bee Smart Technologies) е успешно! Компанията, която разработва авангардни технологии за дистанционно следене на кошери и иновативни бизнес модели за търговия с пчелни продукти, акумулира търсените 1.2 милиона лева на "Българска фондова борса".

„Инвеститорите виждат голям потенциал в иновационните компании от хранителната индустрия. Това пролича ясно от силната подкрепа, която те показаха днес за Bee Smart Technologies“, коментира Маню Моравенов, изпълнителен директор на "БФБ-София".

Фондовата борса допусна до търговия временна емисия акции, издадена от Bee Smart Technologies с цел осъществяване на първично публично предлагане на 43 636 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции, всяка с номинална стойност 1 лв. и емисионна стойност 27.50 лева.

Bee Smart Technologies e IoT (Интернет на нещата) компания, която прилага устойчиви практики в пчеларството и помага на пчеларите да се грижат по-добре за своите пчели. Сензорната й система измерва влажността и температурата и прави акустичен анализ на звука в кошера. Това са важни показатели, които дават информация на собствениците на кошери за състоянието на пчелното семейство. По този начин пчеларят може да следи дистанционно здравето и силата на колонията си и да получава сигнал, когато е налице проблем с пчелите му и е необходима неговата намеса.

"Бии Смарт Текнолоджис" развива технологичния бранд Pollenity. Сензорните устройства на фирмата са изцяло разработени в България и се използват от клиенти и пчелари на пет континента.
Bee Smart Technologies е #2 компания oт хранителната индустрия, която прави успешно IPO на пазар за растеж на малки и средни предприятия beam след производителя на биохрани Smart Organic.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст