Нинова: Кабинетът падна заради лоши икономически интереси

Корнелия Нинова

"За да продължи положителната тенденция, отчетена от Евростат, на рекорден ръст на индустриалното производство в България от 20,2 на сто през май, е необходима политическа стабилност и икономическа предвидимост, а това означава да бъдат положени усилия за съставяне на редовно правителство и работещ парламент." Това заяви на брифинг вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията в оставка Корнелия Нинова.

Анализ на Евростат от вчера показва, че първи път България се нарежда на първо място в Европейския съюз по ръст на индустриалното производство. Нинова определи тези данни като добра новина за България, каквато не сме имали през последните 15 години – от 2007 г., откогато сме член на ЕС. "Тези резултати показват, че правителството не падна от вот на недоверие за лоши икономически показатели, а заради лоши икономически интереси", подчерта вицепремиерът в оставка. 

Според Нинова отчетените резултати се дължат на спрения рекет върху бизнеса, ограничаването на кражбите и течовете, подкрепата на правителството за фирмите с компенсации за скъпия ток, както и на усилията на бизнеса за реорганизация и оптимизация на производството. Министърът изтъкна, че резултатите ще допринесат за създаването на повече работи места и за подкрепа за социални политики.

Нинова определи като исторически за последните 11 години отчетения през януари-май ръст в общия ни износ от 38,8 на сто спрямо същия период на миналата година.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *