Атанасова: Фамилии управляват държавата като частната фирма

Парламент Десислава Атанасова

Имахме много задълбочен разговор за всички кризи, които от няколко месеца са в страната и за които трябва да се търсят решения. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова след консултациите при президента Румен Радев. Тя попита истина ли е, че фамилията на министъра на иновациите и растежа Даниел Лорер управлява едновременно Министерството на иновациите, Здравната каса и Министерството на финансите. Става въпрос за съпруг и съпруга, уточни Атанасова. И добави, че премиерът Кирил Петков и началникът на кабинета му Лена Бориславова са "в някакви отношения”.

"Една от причините за това, което се случва е, че няколко фамилии управлсяват държавата като частната си фирма или стартъп компания. Хора от приятелския кръг взимат решения и в Министерски съвет, и в Народното събрание, и в Министерство на финансите", каза още Атанасова.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС подчерта, че няма промяна в становището на коалицията по повод подкрепа от тяхна страна за трети мандат на някоя от останалите парламентарни групи. Тоест от ГЕРБ остават на мнение, че единственият изход са предсрочните избори.

"Ние предложихме и съдебна реформа. Без нас тя няма как да се случи”, изтъкна Атанасова. А депутатът Томислав Дончев добави: "Никога не работим под натиск, никога!"

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст