Спад на поръчките и ръст на цените създават проблем на строителите

Море

През второто тримесечие „ЗСК-Лозово“ АД – Бургас е работило по договори за изработка на стоманобетон, сключени през тази година, но те не гарантират пълно натоварване на производствените мощности. Това се отбелязва в междинния тримесечен отчет на фирмата, която произвежда различни видове бетонови, стоманени и стоманобетонови елементи, а също така доставя бетонови, циментови и варови разтвори за собствени и външни строителни обекти.

За периода между април и юни компанията отчита печалба в размер на 222 хил. лева при 98 хил. лева година по-рано. Тя е резултат от повишаване на приходите от дейността, но заедно с това са нараснали и разходите.

От фирматапосочват още, че повишаването на инфлацията в последните месеци ще доведе до необходимостта от увеличаване на фонд „Работна заплата“, за да се запазят служителите и възможностите за продължаване на работата.

Продуктите, производство на „ЗСК-Лозово“, са основно с индустриално приложение, а тежката икономическа криза, както у нас, така и по света, оказват негативно влияние върху фирмата. По тази причина се отчита спад в поръчките, което пък води до намаляване на обема на работа.  

Усилията в следващите месеци ще са насочени към привличане на нови инвеститори и договаряне на нови обекти в България.

В края на миналата година най-големите акционери във фирмата са „Лозово Инвест“ ООД с дял от 43.16% от капитала и „Билд Инвест“ ЕООД с 33.13 процента. Останалите книжа са собственост на други фирми и индивидуални инвеститори.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст