ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

В Испания хиляди евакуирани заради пожари

пожари

Над 30 пожара бушуват на територията на Испания заради рекордно високите температури. Те са изпепелили хиляди хектари и са принудили властите да евакуират няколко населени места. През изминалата нощ нови пожари са избухнали в няколко автономни региона. Нощните температури на места не падат под 30 градуса, което допълнително затруднява гасенето им.

Четири от активните пожари, опустошили най-малко 14 000 хектара, будят най-голямо безпокойство. Те са в провинциите Касерес, Саламанка, Авила, Малага и Луго. Там пожарникарите се борят пламъците да не овладеят къщите.

На места, където има временно овладяване на огъня, местните власти са разрешили на някои от евакуираните да се върнат по домовете си, за да вземат най-ценните си вещи и след това отново да напуснат имотите си.

В Кастилия и Леон преди месец, когато бе първата топлинна вълна, изгоряха над 25 00 хектара. Сега зона, която и тогава горя, отново е в пламъци. Има затворени магистрали.

В понеделник, 18 юли, се очаква температурите да достигнат над 43 градуса. Три града – Арагон, Навара и Ла Риоха са с червено предупреждение за опасно високи температури.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст