ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Георги Гвоздейков от ПП напусна парламента

Парламент Георги Гвоздейков

Парламентът прекрати правомощията на депутата от парламентарната група на "Продължаваме Промяната" Георги Гвоздейков. Той е подал оставка на 14 юли. Предсрочното му освобождаване бе подкрепено от 111 депутати, 29 бяха "против", шестима гласуваха с "въздържал се". "Уважаеми г-н Гвоздейков, желая Ви успех в начинанията занапред", заяви временно изпълняващият длъжността председател на Народното събрание Мирослав Иванов.

"Това е лично решение, ще го уважим. Предполагам, че е свързано с кариерно развитие в неговата сфера – авиацията", коментира в телевизионно интервю по-рано днес Радослав Рибарски от ПП. Гвоздейков е депутат от Сливен. По професия е инженер и досега не е бил народен представител.

В пленарната зала депутатите се впуснаха в предположения защо колегата им си е подал оставката. Николай Дренчев от "Възраждане" предположи и какъв ще е новият му професионален път. Това породи дебат.

Още преди дни от "Възраждане" обявиха, че въпросният депутат е кандидатствал за шеф на дирекция "Гражданската въздухоплавателна авиация". От партията на Костадин Костадинов твърдят, че той е бил назначен, но само ден по-късно е излязъл в неплатен отпуск, за да може да работи като депутат, но и да запази директорската си позиция. От ПП определиха това като лъжа. И обясниха, че Гвоздейков наистина е спечелил конкурса, но не е бил назначен за директор. От страна на "Възраждане" бяха изказани и съмнения, че депутатът подава оставка, за да стане шеф на новото държавно звено за медицински хеликоптери.

Председателя на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов каза, че никой не трябвало да бъде държан насила парламента. "Ще следим с огромен интерес развитието на г-н Гвоздейков", посочи той. А Станислав Анастасов от ДПС запита дали има още някой в тази зала, "който трябва да трудоустроим преди извънредните избори, което е пряко свързано с Плана за възстановяване?"

Димитър Недялков от ПП заяви, че се е убедил в качествата на Гвоздейков и добави, че е убеден, че колегата му ще се справи с бъдещите начинания. Настимир Ананиев от ПП определи Гвоздейков като "страхотен човек" и "професионалист" и му пожела успех.

Тома Биков от ГЕРБ отбеляза, че след като в пленарната зала се е заформил дебат по темата с оставката, е редно самият Гвоздейков да излезе и да каже какви са неговите мотиви за това. Джейхан Ибрямов от ДПС също призова Гвоздейков да аргументира оставката си. Това обаче не се случи. А Филип Попов от БСП напомни, че се обсъжда оставката на депутата, а не неговите бъдещи трудови планове. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст