ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Предстои концентрация между „Софийски Имоти“, „Лабело“ и „Заводпроект“

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК)

Комисията за защита на конкуренцията е получила уведомление за намерението на „Софийски Имоти“ ЕАД, „Лабело“ ЕООД – София и „Заводпроект“ ЕООД – София да осъществят концентрация посредством (сливане/вливане, придобиване на контрол, създаване на съвместно предприятие), съобщи регулаторът.

Столичната община е едноличен собственик на капитала на "Софийски имоти". Те пък са едноличен собственик на капитала „Лабело“, което от своя страна е едноличен собственик на капитала на „Заводпроект“.

Търговските дейности на тези фирми са свързани със стопанисване и управление на движими и недвижими имоти, отдаване под наем на недвижими имоти, инвестиционни проучвания и експертизи на инвестиционни проекти, участие в общински инвестиционни проекти.
Според представените документи се очаква операцията да окаже въздействие върху продуктово-географския пазар на недвижимите имоти в страната.
Искането на тези фирми е КЗК да извърши оценка на концентрацията и да се произнесе с решение.
От регулатора подчертават, че всяко трето заинтересовано лице може да представи информация или да изрази своето писмено становище относно сделката и въздействието, което тя може да окаже върху ефективната конкуренция на съответния пазар в страната.
Съобщението е изготвено от трите фирми, като КЗК си запазва правото да се произнесе с окончателно решение след извършването на цялостна оценка на сделка, уточняват от регулатора.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст