Трима телефонни измамници спипани от полицията

фиксиран телефон стационарен телефон

Разкрита е телефонна  измама за 70 000 лева в Разград, съобщават от МВР. При акция в Горна Оряховица са задържани трима мъже – на 38, 25 и 27 години. Претърсени са адресите, на които лицата живеят. Иззети са мобилни телефони, СИМ-карти, пари и други свързани с извършваните престъпления вещи.

Според обвинението са установени достатъчно доказателства, че те са съпричастни към телефонна измама, извършена на територията на ОДМВР-Разград в условията на продължавано престъпление между 21 и 30 януари 2022 година. Жертвата е 50-годишна жена от града. Схемата, по която е действано с нея е „оказване на помощ на полицията в акция за залавяне на измамници”. Жената предала на два пъти сумата от 70 000 лв., която таксиметров шофьор от Варна в качеството си на „муле” оставял в село Моравица.

Установено е също, че мъжете са съпричастни към още пет опита за измами на територията на ОДМВР-Разград. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК. Работата по случая продължава под надзора на Районната прокуратура в Разград. С постановление на държавното обвинение на 38-годишния мъж е наложена мярка за задържане за срок до 72 часа.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст