ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Немската “Региоком България“ стъпва в Стара Загора

Община Стара Загора

Немската компания Regiocom отваря през август офис в Стара Загора, в който ще работят 58 човека. Очакванията са броят им да нарасне на над 100 в следващите месеци, съобщиха от общината. Практиката на фирмата е да инвестира и надгражда уменията на кадрите си.

„Приветствам идването на „Региоком България“ в Стара Загора. Общината е готова да съдейства на всеки, който е решил да инвестира в града ни и  разкрива работни места.  Причината е, че по този начин допринасяме за разширяването на възможностите на града ни и даваме перспектива за младите хора не само да учат тук, но и да се развиват и остават в Стара Загора. ИТ компаниите имат капацитета да осигуряват добро заплащане и кариерно израстване“, коментира кметът на общината Живко Тодоров.

„Региоком“ e една от водещите фирми в Европа, доставящи услуги на предприятия в сферата на енергоснабдяването, телекомуникацията, техническата поддръжка и клиентското обслужване. Тя е с дългогодишна история и е локализирана на повече от 23 места – Германия, Австрия, Турция и други. Стара Загора е шестият български град, в който ще развива дейността си, отбеляза Росица Николова, която е мениджър „Маркетинг и рекрутинг политики“.

„Изключително благодаря за сърдечното отношение, което получаваме във вашия град. Успяхме да се срещнем с много хора, които ни подкрепят и имат интерес. Фирмата ни е в страната от 10 години. Щастливи сме, че над 1300 български служители са получили професионално развитие при нас“, споделя Яна Людериц,  управител за България на компанията.

Ще се търсят служители с немски език и добра компютърна грамотност, каза Ясен Куманов, който е и проект мениджър за Стара Загора. „Стремежът ми ще бъде устойчиво развитие на компанията, но и амбиция да разширяваме занапред дейността си и да даваме възможност на старозагорци“, подчерта той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст