Георги Крумов купува „Кеш Кредит България“, което управлява

пазари

Комисията за защита на конкуренцията разреши на предприемача Георги Крумов, който в момента е управител на „Кеш Кредит България“ ЕООД – София, да придобие непряк едноличен контрол върху „Кеш Кредит България“ ЕООД и свързаните дружества от групата му („Кеш Кредит“). Това ще стане чрез контролираното от него дружество "Ню Венчърс Холдинг" – Кайманови острови.

„Кеш Кредит България“ е 100% собственост на "Кеш Кредит Лимитед" – Кайманови острови, чийто капитал пък е разпределен между "Каракал Холдинг" (част от групата Делта) и "Ню Венчърс Холдинг". Според Договор за прехвърляне на дялове, "Ню Венчърс Холдинг" ще придобие целия капитал на „Кеш Кредит България“, включително и дела на "Кеш Кредит Лимитед", и едновременно с това ще прехвърли собственото си дялово участие в "Кеш Кредит Лимитид" на "Каракал Холдинг".

В момента Георги Крумов контролира компании, които имат бизнес в областта на отдаване под наем и експлоатация на недвижими имоти и на яхти, разпространение и гаранционна и извънгаранционна поддръжка на телекомуникационна и електронна апаратура и техника, както и  разработване, проектиране и интегриране на информационни системи, доставка на оборудване и други, свързани с отбраната, националната сигурност, бедствия и аварии и т.н., както и ресторантьорство.
След разрешението за концентрация от КЗК, Георги Крумов ще купи фирмата и фирмата „Кеш Кредит България“, която е специализирана в потребителско кредитиране, предоставяне на услуги по заплащане на услуги (битови сметки, кредити, данъци и други) и на услуги за пощенски парични преводи. Дъщерното й "Кеш Кредит" е технологична небанкова финансова институция, регистрирана в БНБ. Тя е на пазара от 2011 г., като има дейност и в други страни в Европа, Африка, Близкия изток и Азия.

В момента едноличен собственик на капитала на „Кеш кредит България“, който е в размер на 8.80 млн. лева, е „Кеш Кредит Лимитид“ – Каймановите острови, което контролира само тази фирма у нас.

Според представените от Георги Крумов документи не се очаква сделката да окаже въздействие върху консуренцията в страната, тъй като не са налице припокриващи се пазари.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *