ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Пътните фирми подготвят протести заради неизплатени средства

ремонт на магистрала "Струма"

Пътностроителните фирми отново подготвят протести. Българската браншова камара "Пътища" ще коментира темата на пресконференция от 11 часа. "Хронологично и с имена ще покажем виновниците за сегашното състояние на строителния сектор в страната и ще запознаем обществото с последиците, които ще настъпят от действията и бездействията на същите тези хора", обявиха от камарата в своя декларация.

Беше обявено начало на безсрочни стачни действия в цялата страна от 27 юли. Причините са свързани с неразплащане на извършени ремонти и индексация на цените в строителството. А поводът за стачката е отмяната на заседание на регионалната комисия в парламента миналата седмица, на която трябваше да се гледа доклад на междуведомствена работна група. Заседанието трябваше да реши как да се уредят плащанията за пътните ремонти миналата година.

В средата на юли стана ясно, че доклад на междуведомствената комисия, която откри незаконно строителство на пътища за 2,5 млрд. лева, ще бъде изпратен на прокуратурата. Това обяви тогава вицепремиерът и финансов министър Асен Василев. Проверката е установила фрапантни разлики в цените на километър в различни краища на страната. Стефан Чайков от Българската браншова камара "Пътища" категорично отрече подобна сума да е била изплатена на фирмите.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст