Политици в България се възползват от руската пропаганда за краткосрочни ползи

Херо Мустафа

Политици в България се възползват от руската пропаганда и манипулация, за да трупат краткосрочни ползи. Това каза посланикът на САЩ Херо Мустафа на форум в София, посветен на войната в дигиталната ера.

"Онова което виждам тук, говорейки като партньор и съюзник на България, са политици, които се възползват от манипулацията, за да постигнат полза в краткосрочен план. Но ефектът е с дългосрочни последици. И има опустошителен ефект върху обществото – подрива доверието, увеличава страха. В тази дигитална информационна война бойното поле се простира до там, докъдето се простира технологичната вселена", коментира тя.

Посланик Мустафа отбелязва, че много хора в България са осъзнали, че Русия няма какво да им предложи освен "лъжи и войни".

"И лично съм ставала свидетел  на силата, която българите и хората от региона проявяват да се обединят срещу тази безпрецедентна заплаха и да помогнат на украинските хора по време на криза. Да показват изключителната си подкрепа към жертвите на този конфликт, да отворят домовете си за бежанците", каза още тя.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST