ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

БСП и ИТН си спретнаха скандал в кулоарите

Парламент Тошко Йорданов

На финалната права от работата на настоящия парламент в кулоарите БСП и ИТН си размениха взаимни обвинения за саботаж на антикорупционното законодателство и за провал на третия мандат за съставяне на кабинет.

Заради БСП антикорупционният закон няма да бъде приет, заяви в изявление в кулоарите на парламента председателят на групата на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

"Вчера Александър Симов казва върховна тъпотия – че съм щял да бъда в листата на ДПС и че ние сме били патерица на ДПС, а днеска коалиционният партньор на ПП-тата БСП не влезе в залата и сега законът, тоя прословут закон за КПКОНПИ, няма да мине дори на първо четене. Защото борците срещу корупцията от БСП, които изнасят оръжие към Украйна през трети страни, провалиха в момента заседанието. Хубаво е да се отбелязва лицемерието в този парламент", каза Йорданов.

Минаващият наблизо председател на ПГ на БСП Георги Свиленски репликира:

"Виждате ли лицемерието? Когато беше предложена програмата вчера в българския парламент, с ясно разписани срокове, те гласуваха "против" това да се разгледа. Днес, когато ДПС излязоха от залата, видяха, че няма кворум, наредиха се всичките 17 народни представители, за да могат сега да ви кажат: "Ние сме борците с корупцията". Само че тях ги е страх от тази борба с корупцията. Те не искат нито Бойко Рашков за премиер, нито законът за противодействие да влезе в реално действие".

Двамата взаимно се обвиниха за провалените опити за съставяне на правителство. Свиленски оспори твърдението на Йорданов, че ИТН не са били информирани, че има договорка Асен Василев от ПП да стане премиер. А Йорданов призова за проверка на съмнителни назначения в МРРБ.

"В МРРБ има двама заместник-министри в момента, назначени от Кирил Петков – нови, откакто правителството е в оставка – двама. Вие сте журналисти. Не е сложно да им намерите имената и на двамата. Не е сложно да откриете, че единият е интересна личност и да проверите дали случайно пък някак си не е свързан с фирми на Красьо Черния", отбеляза Тошко Йорданов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст