Правилата за избор на шеф на КЕВР не са мои персонални

Министерски съвет Лена Бориславова

Правилата за избор на шеф на КЕВР не са мои персонални правила, а колективно решение на управляващата коалиция. С тях и с кандидатурата на Станислав Тодоров се съгласиха всички партии в коалицията, включително бяха подкрепени в зала от г-жа Ива Митева и г-н Тошко Йорданов. Това написа в профила си във Фейсбук началникът на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова. 

"Няма обективни и професионални аргументи зад поименната нападка срещу мен, като се има предвид, че всички гласуваха единодушно. Най-добрата атестация за политическа зрялост е да умееш да губиш с достойнство", пише още тя.

Думите на Бориславова са в отговор на обвиненията на председателя на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов, според когото тя носи отговорност за създалата се ситуация. Йорданов нарече Бориславова "слаб юрист" и подчерта, че заради нея предходният председател на регулаторния орган Иван Иванов се завръща на поста. 

Към своя пост Лена Бориславова публикува и няколко снимки от дипломирането си, както и снимка, на която носи тениска с надпис "Harvard". 

Припомняме, че Тошко Йорданов бе порицан за дрескода, който бе избрал за Народното събрание днес. Председателят на ПГ на "Има такъв народ" бе облечен с тениска с надпис "Harvard law" (Харвардско право – бел.ред.). Върху нея Йорданов носеше сако, което обаче свали щом излезе на парламентарната трибуна.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST