ВМЗ привлича служители със стажове и стипендиантски програми

Изпълнителният директор Иван Иванов и ученици на стаж във ВМЗ.

Ръководството на "Вазовски машиностроителни заводи" ЕАД започва програма за привличането на млади хора с учебни практики, стажове и стипендиантски програми.

“Привличането на кадри чрез дуалното обучение и стажантските програми е приоритет за нас с оглед на целта ни да развиваме дружеството като най-голямото държавно предприятие в системата на военно-промишления комплекс у нас“, коментира изпълнителният директор на ВМЗ Иван Иванов.

Той посети един от цеховете – 350, в който се обучават ученици от Професионалната гимназия “Ген. Владимир Заимов” в Сопот, с която ВМЗ има сключен договор за дуално обучение. Четиринадесет деца се обучават в момента в реална работна среда. През изминалата учебна година единадесетокласниците три дни в седмицата са били в училище и два дни в завода. Те са назначени на трудови договори и трупат реален осигурителен стаж. “Работата тук помага на децата да усвоят по-добре наученото в класната стая”, коментираха наставници на учениците. В момента с всеки 5 ученици пряко работи по един наставник.       

Ръководството на ВМЗ започна през септември миналата година кампания и дни на отворени врати, с които да активизира процеса по партньорските програми както с учениците от професионалните гимназии, така и с техническите университети.

Днес “Вазовски машиностроителни заводи” е най-голямото предприятие от военнопромишления комплекс в България.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *