ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ИТН отряза ВМРО за съвместно явяване на изборите

Парламент Станислав Балабанов ИТН

"Има такъв народ" ще се яви самостоятелно на предстоящите предсрочни парламентарни избори, каза пред БТА депутатът Станислав Балабанов. Той призова да се спрат спекулациите, че ИТН ще участва в коалиция с патриотични формации.

"ИТН ще бъде такава, каквато е – сама срещу всички и ще казва истината'', категоричен бе Балабанов.

Оценката за ИТН я поставят българските граждани, изключително некоректно е сами да си я дадем, посочи той.

Балабанов допълни, че поставя слаба оценка на работата на 47-ото Народно събрание, което, по думите му, е изгубило лицето си под натиск на Министерския съвет.

На въпрос как партията ще организира предизборната си кампания, Балабанов заяви, че първо ще изчакат да видят кога президентът ще насрочи изборите и след това ще се заемат с кампанията си.

Обединение с "Има такъв народ" на Слави Трифонов и "Български възход" на Стефан Янев ще търсят от ВМРО за следващите предсрочни парламентарни избори. Това стана ясно по-рано днес.

Още в сряда със съобщение до медиите от ВМРО обявиха, че канят за обединение на "българофилите" всички формации, които се смятат за патриотични. Както и тези, които не одобряват френското предложение за членство на Северна Македония в Европейския съюз, което България вече подписа. В съобщението не бяха споменати конкретни партии. Решението ВМРО да се яви в коалиция е взето на заседание на ръководството същия ден.

На разговорите ще бъде поканен и бившият служебен премиер Стефан Янев с новата му партия "Български възход".

За разлика от ИТН, които така и не се позиционираха, Янев определи формацията си по-скоро като национално-консервативна, което като идеи е близо до ВМРО. Партията на бившия служебен премиер се спрягаше за коалиция и с тази на Мая Манолова – "Изправи се, България". Двамата обаче не успяха да се разберат, а и след като Янев реши партията му да бъде патриотична, разговорите с Манолова приключиха по естествен път, тъй като нейната формация е по-скоро социална.

ВМРО ще търсят разговори и с бившите си партньори от НФСБ. До миналата година партията се оглавяваше от Валери Симеонов, но той реши да се оттегли от политиката. Сега неин председател е дясната му ръка Борис Ячев, чийто път в политиката е минал и през ВМРО.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст