ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Пътните строители спират протестите си

Протест пътни строители

Пътните строители спират протестите си. За трети пореден ден от пътностроителните фирми се събраха на протест пред служебния вход на Народното събрание. Техните искания са разплащане на дължимите 720 млн. лв. към пътния бранш, приемане на измененията в законодателството, които да позволят индексиране на цените на строителството. Причината за прекратяването на стачката им е, че днес (29 юли) е последният работен ден на 47-ото Народно събрание. 

Фирмите очакват диалог със служебно правителство. Това обяви пред репортери председателят на Българската браншова камара "Пътища" Стефан Чайков. "За разплащането с фирмите единствено Конституционният съд може да реши проблема", каза той. По думите му има надежда бъдещото служебно правителство да помогне с решаването на казуса в пътния сектор. "От вторник, когато се очаква президентът да назначи служебен кабинет, ще потърсим контакт с новия регионален министър и ще се опитаме в диалогов режим да решим всички проблеми на сектора", уточни Чайков.

"Основно проблемите в сектора се олицетворяват от министър-председателя Кирил Петков, финансовия министър Асен Василев, неговия заместник Андрей Цеков и Настимир Ананиев, който очевидно не е компетентен да е председател на Комисията по регионално развитие", смята председателят на БКК "Пътища"

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст