ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Александър Михайлов: Кинтекс била източвана чрез офшорка в Дубай

нитова

Призовавам Прокуратурата и ДАНС да направят проверка в Кинтекс, защото докато аз давам интервюта, то парите на българските данъкоплатци потъват в частни офшорни компании, каза бившият директор на Кинтекс Александър Михайлов. Той заяви в телевизионно интервю, че е уволнен, защото е отказал да превежда пари на частна офшорна компания в Дубай. "Когато поех поста и видях, че има подобна практика и отказах плащанията, ме уволниха. Назначеното от Нинова ръководство поднови източването на "Кинтекс" чрез тази офшорка. Репресират ме, заведени са ми две дела и държавата е похарчила 70 000 лева за адвокати, уволниха ме няколко пъти. Това е репресия", обясни той.

"Не мога да кажа кой е подал сигнала. Документите касаят не работата сега на дружеството, а в минали периоди. Нямаме информация дали чрез "Кинтекс" се източват пари, дори не бях уведомена за проверката. Не съм водила разговор с министъра на икономиката, затова решихме да огласим тези факти чрез пресконференция",  заяви в ефир директорът на „Държавната консолидационна компания” Смиляна Нитова-Кръстева.

Забелязваме голямата активност на г-н Михайлов, но е добре да казва истината. Думите му не отговарят на истината. Кинтекс не се източва в момента. Информацията, която дава е подусловна. След като приключи проверката – ще бъде огласено резултатът от нея, каза Нитова. Гарантирам, че не се източва дружеството, категорична е още тя.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст