ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ГЕРБ ще търси “свежи попълнения”

ЦИК регистрация на ГЕРБ - СДС

"За нас цел е да върнем голяма част от доверието на българските граждани. Ще водим спокойна, разумна кампания. Ще предлагаме изход от всички кризи, в които е затънала България." Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев пред журналисти след регистрацията на коалицията ГЕРБ-СДС в Централната избирателна комисия. "За последната година думите загубиха смисъл в политиката. Управляващите и политиците говорят едно и правят друго. Остра риторика против "Газпром" и в същото време продължаваме да купуваме руски газ с руски посредници", допълни Дончев. По думите му е рано за коалиционни варианти, но от голямо значение е да се скъса "политическата шарлатания".

Днес е втори ден за регистрация на партии и коалиции за участие в предсрочните избори на 2 октомври. Тъй като вчера желаещи нямаше, ГЕРБ-СДС е първата формация, която подава документи. В нейна подкрепа са събрани над 37 000 подписа.

Запитан ще има ли нови лица в листите на ГЕРБ, Дончев отговори: "Със сигурност оценката на ръководството на партията за работата на парламентарната група е добра. Това не означава, че няма да търсим свежи попълнения. Една партия трябва да се развива. Политическите сюжети се сменят, излизат нови теми и ще търсим още доказани хора и професионалисти, с които да допълним листите."

Зам.-председателят на партията не пожела да каже дали лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще е водач на листа.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст