ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Гълъб Донев: Още нямаме отговор от “Газпром”

Министерски съвет Гълъб Донев

Направили сме постъпки „Газпром“ да изпълни договора си, заяви по bTV служебният министър-председател Гълъб Донев. Направени са разговори на различни нива, енергийният министър очаква отговор от страна на „Газпром“, добави той. Работим за това, всичко което „Газпром“ има като задължение по договора да бъде изпълнено, преговорите са на високо ниво, заяви Гълъб Донев.

Той обяви, че се работи този договор, който имаме, до края на годината да бъде изпълнен и да си получим всички доставки, които не сме си получили през годината. Служебният премиер заяви още, че не се водят разговори за друг тип договори – краткосрочни или дългосрочни, защото това ще е работа на редовен кабинет.

„Ще  се опитаме да довършим договора, който имаме с „Газпром“ за доставките на газ. Водим преговори тези доставки да бъдат разсрочени през зимата, така че да обхванат и период от 2023 г., но да изпълним това, което имаме като договор с „Газпром“, съответно и за цените, по които ще бъдат направени тези доставки“, обясни служебният премиер.

Като положителен резултат в работата на енергийния министър, Гълъб Донев посочи, че много бързо е овладян финансовият колапс в „Булгаргаз“. „Съвместно с екипите на МРРБ започна работа и по газовата връзка – довършването на строителството на интерконектора с Гърция, така че да имаме още един надежден източник на доставки на газ за нашата страна“, отбеляза още Донев.

„Бяха направени и редица срещи и разговори с „Лукойл Нефтохим България“, за да направим и опит да бъдат свалени цените на горивата, защото през цената на горивото ние генерираме инфлация в цялата верига – и на стоките, и на услугите“, заяви служебният премиер.

Той коментира и мигрантската криза, като посочи, че натискът по границата с Турция се увеличава. „Действията, предприети от МВР, армията и „Фронтекс“, са да се ограничи незаконното преминаване на мигранти. Впрегнати са много сили, командировани са допълнително служители на МВР и армията, допълнителна техника с дронове, поискана е помощ и от Европейската комисия“, каза Гълъб Донев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст