ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

И в последния ден Нинова на крак – за нови работни места

Корнелия Нинова

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова посети индустриална зона "Божурище", където се подготвя разширяване и нова инвестиция за 100 млн. евро за строителство на най-голямата логистична база на Балканите.

Очаква се откриването на над 200 нови работни места в зоната. На място тя разгледа плановете за строителството и обсъди детайли по изпълнението на проекта. 

Министър Нинова проведе разговори с ръководството на ЕСО, за изграждане на свързващата инфраструктура, която държавата трябва да осигури на инвеститорите. Тя го увери, че Министерството на икономиката и индустрията е готово с регистъра на индустриалните паркове. Те така са разположени че да покрият цялата страна.

"Изграждането на нови зови и разширяването на досегашните – е един от начините да се преодолеят регионалните различия" – подчерта министърът на икономиката в оставка и отново подчерта, че особено внимание ще се отделя на северозападна България.

Тя обърна внимание, че икономическата криза е принудила много световни компании да скъсяват веригите на доставки и да търсят в България условия за преместване на бизнеса си. Затова ускорено трябва да се подготвят проектите за нови зони. Това са възможности за българската икономика и нови работни места.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст