ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Колумбийският президент иска богатите да плащат за Амазония

Амазония

Нека богатите държави и международните корпорации да плащат на селяните, за да опазват амазонските джунгли и да възстановяват обезлесените райони.

Това предложи новият президент на Колумбия Густаво Петро, конкретизирайки, че трябва се създаде Финансов фонд, в който да постъпват по около 500 милиона долара годишно в продължение на 20 години.

Според Петро така големите компании и правителствата на най-богатите държави ще могат да допринесат в борбата срещу климатичните промени.

Густаво Петро официално ще представи предложението си на следващата конференция на ООН за климата – СОП-27, която ще се проведе през ноември в Египет.

Тези пари ще се преразпределят като месечни възнаграждения между сто хиляди семейства, живеещи в амазонските джунгли, които ще оставят гората да расте. Очаква се, че така ще се възстановят 21 милиона хектара, унищожени в субрегиона на планетата с най-голямо биоразнообразие.

Басейнът на река Амазонка се простира на повече от 74 милиона квадратни километра. Той обхваща близо 40 на сто от Южна Америка на територията на 9 държави с общо 34 милиона души, преобладаващо коренно население.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст