ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Към анонимна „доброжелателност” прилагаме цялата сила на закона

факсимиле на сигнал

На 21.08.2022 година в 20.21 часа на официалния имейл на ПП „Български възход” е получено писмо от анонимен „доброжелател“, който поставя ултимативен срок за изпълнение на искания с откровено рекетьорски тон.

Това споделя в профила си във "Фейсбук" лидерът на "Български възход" Стефан Янев.

Той обяснява, че „Български възход” уведомява „доброжелателя”, че писмото му ще бъде изпратено до всички държавни институции и органи – Прокуратура на РБ, ДАНС и МВР, за да извършат разследване и установяване на неговата самоличност.

"Ние от ПП “Български възход” считаме, че към подобни опити за „доброжелателност” следва да бъде приложена цялата сила на закона. Категорично заявяваме, че ПП „Български възход” е партия, която не може и няма да бъде изнудвана, сплашвана, шантажирана или манипулирана!"  – подчертава Стефан Янев, като прилага и копие от изпратеното писмо.

В него анонимният "доброжелател" се представя по следния начин: "Пише Ви един Ваш искрен привърженик, който Ви симпатизира от самото начало, след обявяването на проекта "Български възход". Присъствах на учредителното събрание на партията, събирах подписи и декларации за регистрацията и до онзи ден – сигурен Ваш гласоподавател. На път сте обаче да ме загубите!"

След това анонимният симпатизант обяснява причината – една от партиите в коалицията, с която "Български възход" се явява на изборите, е партия "Свобода" на бившия депутат от "Атака" Павел Чернев.

"Днес формацията е оглавявана от Владимир Симеонов – близък негов приятел и съратник" – уточнява анонимният симпатизант и след като се обръща с въпрос към Стефан Янев: "Какво знаете за него?" отговаря сам на въпроса, като информацията, която му споделя, подкрепя с линкове към различни медийни публикации.

"През 2013 г. Владимир Симеонов е един от учредителите на организацията "Православна зора". Тази организация е в изключително близки отношения с паравоенни формирования от Съседна Сърбия, видно от приложените снимки на нейния лидер Живко Иванов, на които той позира заедно с Братислав Живкович от т.нар.  "Четнички покрет" и други нелегални организации в Сърбия, които са основен дестабилизиращ фактор в Косово, а също така през 2014 г. активно са участвали в бойните действия в Източна Украйна, както и при анексирането на Крим" – пише анонимният "доброжелател".

След това продължава: "Считам, че е удачно и да знаете, че лидерът на организацията "Православна зора" – Живко Иванов е човек с изключително богато криминално досие, съден за наркотрафик в Испания и арестуван у нас за помагачество на магистрални бандити".

Накрая анонимният симпатизант на Стефан Янев завършва заплашително:

"Уважаеми приятели от "Български възход" в светлината на всичко изнесено, Ви съветвам най-чистосърдечно (И ВИ МОЛЯ ДА ПРИЕМЕТЕ ДУМИТЕ МИ НАПЪЛНО СЕРИОЗНО) да се разграничите от партия "Свобода" и да я отстраните от коалицията за изборите! За тази цел не е нужно да споделяте мотиви или да се оправдавате публично, ако не Ви питат. Просто го направете и ще забравим за случая! Ако обаче не го направите, ще се постарая тази информация (и друга) да стигне до всички български медии и не само!"

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст