ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Манолова призова: „До 14 септември не плащайте сметките за парно”

Мая Манолова

„Започнахме тази кампания във връзка с раздутите и за поредна година абсурдни сметки за парно, като призовахме да бъде направена ревизия дали „Топлофикация“ се е съобразила с ДДС, който беше намален от 20% на 9% и призовахме хората да не плащат. Призовавам ги и сега, хора, не плащайте до 14-ти септември изравнителните сметки за парно.“ Това призова Мая Манолова в ефира на bTV.

Тя бе категорична, че 60% по-скъпо парно, 60% по-скъпа вода са непосилни за гражданите. Те не могат да плащат пет пъти по-скъп природен газ, дърва за огрев за над 200 лева, пелети за 1000 лева.

Манолова призна, че е разговаряла с представители на Газовата асоциация тази сутрин и е разбрала, че и бизнесът не издържа. И хората не издържат с цената на метана, който на бензиностанциите вече е достигнал до 6 лева.

"Хората не могат да плащат тези сметки, те и не искат да плащат сметки на мафията. Не искат да плащат за далавери, схеми и корупция на тези, които ги управляват,“ подчерта Манолова.

По думите и има обещание от страна на изпълнителния директор на „Топлофикация“ за преразглеждане на сметките, защото от "Изправи се България" са били в двора на „Топлофикация“ в началото на миналата седмица и са задали въпроси както на изпълнителния директор, така и на кмета на София – Йорданка Фандъкова.

По отношение на Йорданка Фандъкова, Манолова допълни: „След 12 години кметуване в София тя се сети, че Столична община е принципал и собственик на столичната „Топлофикация“. Сети се, че трябва да бъдат предприети действия“.

„Така че нашата първата победа е признанието на институциите и на топлофикациите, че са надписали сметките на хората с 11 процента. Освен това ние призовахме хората да подадат рекламации и до 31 март, за да се види как е изчислена сградната инсталация. В София тя стига вече над 60 процента" – обърна внимание Манолова.

Като друга голяма победа в резултат на кампанията от вчера тя посочи цената на водата. В Бургас тя е стигнала увеличение от 60 процента.

"Призовахме прокуратурата да протестира това решение и вчера градската прокуратура подаде протест. Високата цена на водата в Бургас ще бъде атакувана и дадена на съд, и се иска спиране на предварителното изпълнение. Това е друга победа на „Изправи се България“, защото ние бяхме тези, които се срещнаха с гражданите на Бургас, които бяхме на заседанието на КЕВР, които настояваме хората наистина да имат поносими сметки за вода“ – посочи още Манолова.

Тя също така обвини Кирил Петков и Асен Василев, че вместо да отговарят на въпроси, те ги задават: „Задават въпрос защо не е направена ревизия на „Лукойл Нефтохим“, като че ли до вчера те не управляваха държавата и се удивляват на подаръка, който Борисов им е направил, давайки под наем пристанището в Росенец за милион и половина лева.

“Всъщност Борисов правеше подаръци на „Лукойл Нефтохим“ всяка година, докато играеше карти и мачове с шефа на „Лукойл Нефтохим“- Валентин Златев,” добави Мая Манолова.

Борислава Кирилова

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст