ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Пет кандидати за проект на ремонт на алтернативен маршрут на АМ „Тракия“

проект строеж обществена поръчка апи оферта ремонт

Пет са отворените ценови оферти на допуснатите кандидати в обществената поръчка за изработването на технически проект за основен ремонт на близо 8.4 км от Подбалканския път I-6 на територията на област Пловдив. Това е участъкът от отбивката за град Копривщица до моста „Зли дол“ при гр. Клисура /от км 216+142 до км 224+535/, уточниха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Офертите са подадени от:

  • ПРОДЖЕКТ ПЛАНИНГ ЕНД МЕНИДЖМЪНТ ООД – 105 744 лв. без ДДС;
  • ВИА-ПЛАН ЕООД – 80 520 лв. без ДДС;
  • АЛВЕ КОНСУЛТ ЕООД – 142 681 лв. без ДДС;
  • ПЪТПРОЕКТ ЕООД – 166 650 лв. без ДДС ;
  • ИЛИЯ БУРДА ЕООД – 134 400 лв. без ДДС.

Обществената поръчка е за изработването на технически проект за ремонт както на първокласното трасе, което е в планински терен, така и на девет виадукта в участъка от Подбалканския път. Трасето на I-6 София – Бургас е алтернативен маршрут на АМ „Тракия“.

Срокът за изпълнение на проектантските работи е 60 календарни дни и започва от датата на сключването на договора. Той включва само времето за проектиране и е разделен в три междинни етапа.

Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка за предприемането на качествени строителни работи, отбелязаха от пътната агенция. Въз основа на готовия проект ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността и срокът за реализацията им и ще се пристъпи към избора на изпълнители на ремонта и на строителния надзор.

Републиканският път I-6, по-известен и като Подбалканският път, е първокласен път от Републиканската пътна мрежа на България с направление от запад на изток, преминаващ по територията на девет области: Кюстенсилска, Пернишка, област София, Софийска, Пловдивска, Старозагорска, Сливенска, Ямболска и Бургаска.

Пътят започва от границата с република Северна Македония и при ГКПП "Гюешево" се насочва на изток. Общата му дължина е 508.5 км, която го прави най-дългият републикански път в България. В участъка от ГКПП "Гюешево" до Перник пътят съвпада с Европейски път Е871, а в участъка от „Петолъчката“ до Бургас – с Европейски път Е773.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст