ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Рязко се влоши средата за сигурност, предупреди Радев

Президентство служебно правителство Румен Радев Гълъб Донев

Рязкото влошаване на глобалната среда за сигурност и растящи рискове за региона и страната налагат все повече да градим съвременни отбранителни способности, да постигаме високо ниво на оперативна съвместимост с нашите съюзници и на подготовка на войските и на системата за тяхното управление. Това заяви президентът Румен Радев на церемонията на "Дондуков" 2 по удостояване с висше офицерско звание на двама български военнослужещи. Държавният глава връчи пагони на „бригаден генерал“ на полк. Станимир Йорданов, когото назначи с указ за директор на дирекция „Операции и подготовка“ в Щаба на отбраната, и на полк. Димитър Хлебаров, който става командир на Командването за комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана. 

Президентът изтъкна, че справянето с редицата предизвикателства пред въоръжените ни сили – хроничният недостиг на ресурси, на съвременно високотехнологично оборудване, многократно отлаганите програми за модернизация и повишаване на мотивацията на личния състав, на фона на растящите непрекъснато по обем и сложност задачи, изискват командири и началници с висока експертиза, професионализъм и отговорност. Радев отбеляза, че връчените днес пагони и новите назначения са признание за досегашната служба на двамата военнослужещи, за демонстрираните от тях лидерски, командирски и организаторски качества, за усилията и приносът им за развитие на въоръжените сили.

Осъзнаваме голямата отговорност на тези назначения в момент на усложнена среда за сигурност, кризи и процеси по трансформацията на въоръжените ни сили, каза бригаден генерал Станимир Йорданов. И добави, че тази отговорност е не само пред държавното ръководство и пред ръководството на въоръжените сили, а и пред всички командири, началници, подчинени, пред всички достойни мъже и жени в униформа и най-вече пред българското общество. Общество, за което въоръжените ни сили са и винаги ще бъдат гарант за суверенитета и сигурността на България, каза бригаден генерал Йорданов.

Сред присъствалите на церемонията днес бяха служебният министър на отбраната Димитър Стоянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст