ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Улеснения в дигиталната търговия между Лондон и Киев

Великобритания

От Лондон официално обявиха, че са започнали преговори с Киев за премахване на бариерите пред цифровата търговия. Тази инициатива е част от усилията на Великобритания да подкрепи Украйна след нахлуването на Русия в страната.

През месец май британските власти премахнаха всички мита върху украинските стоки и сега се стремят да улеснят търговията в дигиталното пространство.

„Обединеното кралство стои рамо до рамо с Украйна и ще използва търговията като добра сила, за да помогне на страната да възстанови модерната си икономика след тази варварска война“ – обяви министърът на международната търговия Ан-Мари Тревелян.

„Нашето партньорство с Киев ще помогне на Украйна да осигури на гражданите си по-светли дни. Ние ще продължим да правим всичко по силите си, за да защитим украинските работни места, поминък и семейства“ – подчерта Тревелян.

Тя уточни и че Великобритания и Украйна ще се стремят да подобрят ефективността на дигиталната търговия, като си взаимодействат в сфери като извършването на електронни трансакции и в използването на електронни подписи.

Тревелян даде конкретен пример: За 2020 г. близо три четвърти от износа на Великобритания за Украйна са представлявали цифрови услуги.

Борислава Кирилова

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст