ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Весела Лечева смени ръководството на държавното тото

Министерство на младежта и спорта Весела Лечева

Със своя заповед служебният спортен министър Весела Лечева освободи от длъжност изпълнителния директор Александър Тодоров и членовете на Управителния съвет на Българския спортен тотализатор и назначи ново ръководство. За изпълнителен директор е назначен Ангел Иванов. Той е завършил УНСС, специалност „Финансов контрол“. Разполага с опит във финансовия анализ, изграждане на ефективни управленски структури, контрол на разходите и управление на риска.

За членове на управителния съвет пък са назначени Таня Андреева, Галина Чернева, Гея Колекчова и Радослав Щербаков.

Таня Андреева има 20-годишен юридически стаж. Работила е като юрист в държавния и частния сектор и в адвокатски дружества. Била е и начело на правната дирекция в международна компания. Има над 10 години управленски опит, включително и като главен секретар на Министерството на младежта и спорта.  

Галина Чернева е юрист, доктор по право, преподавател в СУ „Климент Охридски“. През годините заема ръководни длъжности като главен секретар, директор на дирекция в централни и териториални органи на изпълнителната власт. В периода 2005-2009 е член на управителния съвет на тотализатора.

Гея Колекчова е магистър по счетоводство и контрол от УНСС и магистър по мениджмънт от Cotrugli Business School, Хърватия. Сертифициран член на Институт по проектен мениджмънт, САЩ. Има 15-годишен опит в управление и оценка на инвестиционни проекти, финансирани от европейските структурни и инвестиционни фондове.

Радослав Щербаков е финансист с богат опит, като от 1994 г. досега работи по съставянето на бюджети. Бил е главен счетоводител в Националния осигурителен институт и Министерството на здравеопазването. Участва в програми и проекти с международно европейско и национално финансиране.

"В управлението, както и в спорта, аз имам високи очаквания и смятам, че приходите за федерации и клубове трябва да бъдат много по-големи от досегашните. Новите членове имат богат административен и професионален опит и са хора, на които имам доверие, защото идеите ни за ролята и развитието на БСТ съвпадат. Вярвам, че с резултатите си те ще го оправдаят", заяви министър Лечева.

С друга нейна заповед се сменя ръководството на Националната спортна база и се назначава ново. За изпълнителен директор е избран Светослав Русинов, юрист и икономист. Има 11 години стаж в структурите на дружеството като юрисконсулт и старши юрисконсулт. От 2017 г. е юрисконсулт на „Сердика спортни имоти“ . През септември 2020 г. е назначен за главен юрисконсулт в „Академика 2011“.

За членове на съвета на директорите на НСБ са назначени Данаил Димов, Виктор Попов, Йордан Йовчев.

Данаил Димов е юрист и икономист с 30-годишен опит. Бил е изпълнителен директор на НСБ в продължение на 5 г. от 2005-та.

Виктор Попов е магистър по икономика. Има богат опит в развитието на икономически стратегии в държавния и частния сектор, сред които „Национална компания индустриални зони“ . Бил е главен експерт в Национален център „Европейски младежки програми и инициативи“ в спортното министерство.

Йордан Йовчев е един от най-големите български спортисти – участник в шест Олимпийски игри, спечелил четири олимпийски медала, носител на четири златни медала от световни първенства и още десетки други отличия в спортната гимнастика.

Мястото си в ръководството запазва Мартин Арсов. Той е юрист и магистър по здравен мениджмънт, досегашен член на Съвета на директорите. Притежава над 10-годишен професионален опит в държавния и частния сектор.  

Смяната на ръководството на Националната спортна база се основава на желанието за спокойствие и предвидимост при използване на спортната база на дружеството от спортните организации. "С някои действия от сключване на спорни договори, недостатъчно обосновани действия, както и продължаващо бездействие при други, то изчерпа първоначалния ми кредит на доверие", посочи служебният спортен министър.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст