ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Започна огледа на взривения склад край Карнобат

взрив

Разследващ екип влиза в складовете за боеприпаси край Карнобат. След като изтече технологичният срок от 72 часа, в който не се допускаше никой на мястото на инцидента, вече може да се направи оглед за причините на пожара от неделя.

Разследващите започнаха оглед на склада за боеприпаси, който се намира в местността Чубан дере на около 4 км от Карнобат. На място пристигна специална група, обучена да влиза в подобни обекти – експерти по боеприпасите, пожарникари, полиция, криминалисти и служители на ДАНС.

Въпреки, че изтече технологичното време от 72 часа, пътят до склада на около 2 км остава блокиран. Има два сформирани щаба – един на фирмата собственик на складовете и един – от представители на държавните институции. Окръжната прокуратура също ще разследва пожара. Нито полицията, нито пожарната коментираха каква е ситуацията. Единствено коментар имаше от фирмата собственик.

"Сега на следващия етап, процедурно, това е по линия на полицията, искат отново да се убедят, в района на склада, подстъпите към склада, пътищата около склада, може ли нещо визуално да се види и чак тогава се взима решение за влизане вътре. С дрона виждаме което има – разрушени панели, наличие на огнище от пожар, обгорени треви, храсти, дървета отстрани, това се вижда", обясни Константин Скелин, представител на фирмата собственик на складовете.

Той е категоричен, че взривовете е нямало как да станат отвътре.

"Всички сме на единно мнение, във фирмата сме доста специалисти, които се занимаваме с тази работа. Аз имам общо 64 склада, това означава че на 64 места да гърми, ако става нещо отвътре, а то нямаме такъв случай. Това е първия случай на такъв и втори случай във фирмата", заяви Скелин.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст