ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Демерджиев очерта като приоритет елиминирането на криминалния вот

Служебен кабинет служебно правителство Иван Демерджиев

Бойко Рашков предаде работата в министерството на вътрешните работи на новия служебен министър Иван Демерджиев. Като основна своя задача той очерта елиминирането на криминалния вот и осигуряване на честни избори. Сред приоритетите на новото ръководство на МВР ще бъде засилената дейност, свързана с мигрантския натиск, измамите с ДДС и борбата с войната по пътищата.

"Уверявам служителите на МВР, че като министър съм се запознал с проблемите, които им пречат в пълнота да изпълняват функциите си. Ще дам всичко от себе си тези проблеми да бъдат разрешени, но в същото време ще изискам от тях една изключително отговорна работа, изключително отговорно отношение към униформата,  българският полицай да се превърне в символ на закона. Няма да търпим като проявление на закона нарушения от страна на служители на МВР или съдействие на лица които се занимават с противозаконна дейност", заяви Демерджиев.

Оставяме добро наследство за служебното ръководство на МВР и материална обезпеченост. Това заяви бившият вътрешен министър Бойко Рашков при предаването на поста.

"Някои заинтересовани политически среди, със свои говорители, зачертават всичко онова, което е постигнато от настоящото ръководство на МВР без да се интересуват и от документите, които са налични и всеки с тях може да се запознае. Ако мога образно така да се изразя, ние оставяме едно добро наследство за служебното ръководство на МВР оттук нататък – материална обезпеченост за дейността на министерството и ред други неща, които пропускам съзнателно, тъй като твърде дълго говорих", каза Рашков.

"Есента ще имаме основание да кажем, че продължаваме тенденцията за намаляване на криминалния вот по време на изборите", допълни той

"На новото ръководство на МВР оставяме актуализиран бюджет, имаме повод да кажем с 20% увеличение на заплатите на полицейските служители, 100% увеличение на сумите, предвидени за облекло на служителите, 100% увеличение на капиталовите разходи; 9 млн. лева за подобряване на спортната дейност в МВР. На 99% приключилата реформа в МВР в отделните служби, регионалните дирекции на МВР, 25 структури на МВР в страната са трансформирани," уточни Рашков. 

Създадено е и районно гранично управление в Резово, за да отговори адекватно на имиграционния натиск, подчерта Рашков. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст