ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Започна дислокацията на италианския контингент за България

Започна дислокацията на италианския военен контингент за България

От пристанището на град Бари, започна дислокацията на италианския военен контингент за България. Това съобщиха от министерството на отбраната на Италия. Контингентът ще бъде използван за укрепване бдителността на Източния фланг на НАТО.

Италианският контингент за България е част от бойната група „Засилена дейност по бдителност“, която се отнася до мерките за сигурност на източноевропейския фланг на НАТО. Включва 82-ри пехотен полк „Торино“ от бригада „Пинероло“ на сухопътните войски. На пристанището в Бари бяха натоварени 55 контейнера, 49 тактико-логистични превозни средства и материали.

Те ще са на разположение на италианските военни общо 750 души мъже и жени в изпълнение на мисията им разрешена от италианските политически власти под егидата на НАТО.

Разполагането на части от италианската армия за първи път на българска територия стана в резултат на комплексна дейност по изготвяне на технико-логистично-административни споразумения между съюзниците и България. 

С тази мисия, Италия се утвърждава като един от основните участници в укрепването на позицията на НАТО на източния фланг. 

Оперативните дейности, свързани с нея в България, ще се провеждат и координират съгласно указанията на Оперативното командване на Съвместните въоръжени сили на Италия.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст