ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Чешката ARICOMA Group купува българската ИТ фирма “Мусала Софт”

бизнес

ARICOMA Group купува българската IT компания „Мусала Софт“. Фирмата купувач е част от групата KKCG, която е собственост на Карел Комарек, един от най-успешните чешки предприемачи. ARICOMA Group е бързо развиващ се европейски доставчик на ИТ услуги NextGen. Тази инвестиция е друга ключова стъпка в стратегическото развитие на ARICOMA.

С „Мусала Софт“ групата ARICOMA ще се състои от 10 технологични компании с консолидиран оборот над 400 милиона евро и над 4000 служители.

Според Лудовик Гауде, главен изпълнителен директор на ARICOMA Digital, с „Мусала Софт“ на борда компанията им се превръща в лидер в разработката на софтуер по поръчка от Югоизточна Европа. „Musala е естествено подходящ за ARICOMA по пътя ни да станем европейски лидер и ние сме развълнувани да работим заедно. Неговата новаторска култура и невероятни хора допълнително ще укрепят вътрешния ни талант, както и пазарния потенциал. Ръководният екип има наследство от разрастване на бизнеса с фокус върху клиента и подход за решаване на проблеми. Вярваме, че Мусала ще процъфтява като част от ARICOMA и заедно ще ускорим дългосрочния си растеж и планове за създаване на стойност“, отбелязва Гауде.

„Ние сме нетърпеливи да влезем в нова по-бърза глава от нашето развитие, като обединим усилията си с ARICOMA и KKCG. Синергията с припокриващата се и допълваща клиентска база и опит на ARICOMA ни дава увереност и подхранва вълнуващото пътуване, което ни предстои“, коментира каза Елена Маринова, президент и председател на борда на „Мусала Софт“. „Разбира се, заедно ще запазим и разширим нашата отдаденост към развитието на ИТ общността, бизнес климата, ИТ образованието, науката, иновациите и вдъхновяващите млади таланти“, допълва Елена Маринова.

„Радвам се, че успяхме да постигнем споразумение с „Мусала“. Това е второто ни придобиване тази година и отговаря на стратегията ни да превърнем ARICOMA в значим играч в Европа. „Мусала“ има вълнуващо портфолио от клиенти, което ще даде тласък на нашите телекомуникационни, финансови и автомобилни вертикали“, подчертава Михал Томанек, инвестиционен директор в KKCG, инвестиционната компания зад ARICOMA Group. „Дори в тези предизвикателни времена ИТ секторът продължава да расте и да се увеличава по отношение и ние оставаме оптимисти за потенциала на индустрията в дългосрочен план,” подчертава Михал Томанек.

Сделката, подписана от собствениците на „Мусала Софт“ и ARICOMA Group, е за продажба на 100% дял от компанията. Пълният мениджърски екип на "Мусала Софт" ще остане на борда в дългосрочен план и ще участва активно в изграждането на бъдещето на ARICOMA. Сделката все още подлежи на одобрение от съответните антимонополни служби и се очаква да приключи през четвъртото тримесечие на тази година.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст