ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

От днес задължително с маска на “Летище София”

Учение на летище София за болни от коронавирус

От днес пътниците и служителите на "Летище София" трябва задължително да носят маски и да спазват минимална дистанция от 1.5 метра. Мярката е задължителна по нареждане на столичната Регионална здравна инспекция, уточняват от аеропорта.

На летището вече се прилагат комплекс от противоепидемични мерки. Пред терминалите и вътре в тях са поставени информационни табели, на пода има стикери, обозначаващи необходимата дистанция. Чрез аудиосистемата на всеки 10 минути се съобщават изискванията за маски и дистанция, а служители на аерогарата периодично напомнят на пътниците за ангажиментите им. На много места в сградите са разположени диспенсери с дезинфектант, общите площи и санитарните помещения се дезинфекцират периодично, макар това да не е задължително изискване на здравните власти.

Всеки трети от пътниците за ранните полети тази сутрин беше изненадан от противоепидемичните мерки и получи маска от служителите, отговорни за пътническото удобство на летището.

На територията на аерогарата продължават да работят две лаборатории, които извършват и COVID тестване, в търговските обекти на летището могат да бъдат намерени маски и дезинфектанти, допълват още от столичния аеропорт.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст